Gakkoşlar piknikte buluştu

Gakkoşlar piknikte buluştu

Gebze Elazığlılar Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği piknik şöleni hafta sonu Gebze Hünkar Çayırın da çok sayıda Elazığlının katılımı ile gerçekleşti.

GÜNDEM - 2023-09-25 09:46:18

Gebze Elazığlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin her yıl geleneksel hale getirdiği piknik şöleni hafta sonu Gebze Fatih Otağı Hünkar Çayırında geniş katılımla gerçekleşti. Düzenlenen pikniğe Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Elazığlılar Federasyonu (ELFED) Onursal Başkanı Faik İçmeli, ELFED Başkanı Kazım Gökhan Elgin, Gebze Elazığlılar Dernek Başkanı Eyüp Tekin, Şile Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Avcı, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar, AK Parti İstanbul İl Yöneticisi Ferhat Dağ, MHP İstanbul İl Yöneticisi Vural Alp, Kocaeli ve İstanbul’dan çok sayıda Elazığ il ve ilçe dernek başkanları, işadamları ve Elazığlı vatandaş katıldı.


BAYRAĞIMIZIN DALGALANDIĞI HER YER BİZİM İÇİN ELAZIĞ’DIR
Sabah başlayan piknik şöleninde konuklara Elazığ yöresine ait çeşitli ikramlarda bulunurken, düzenlenen piknik şöleninde birer konuşma yapan Gebze Elazığlılar Dernek Başkanı Eyüp Tekin, “Birlik ve dayanışmamızı sergilediğimiz piknik şölenimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Ayrıca pikniğimize destek sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Gebze ve Darıca Belediye başkanlarımıza ve ELFED Başkan ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Elazığ halkı vatanına, milletine ve bayrağına bağlı insanlardır. Elazığ halkı vatanı için milleti için her türlü fedakarlığı seve seve yapar. Biz Elazığlılar olarak doğduğumuz ve doyduğumuz yere her zaman değer katmak için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bayrağımızın dalgalandığı her yer bizim için Elazığ’dır.”dedi.


ELAZIĞ GÜNLERİ’NE DAVET ETTİ
ELFED Başkanı Kazım Gökhan Elgin, “Gebze Elazığlılar Derneğimizin düzenlemiş olduğu böyle güzel bir etkinlikte hemşerilerimizle bir araya gelmenin sevincini yaşıyorum. 2013 yılında onursal Başkanımız Faik İçmeli tarafından kurulan ELFED, 24 derneğimizin üyesi olduğu çatıdır. ELFED olarak önce hemşerilerimizin sonra da tüm vatandaşlarımızın kalkınması için çalışmalarını yapmaktadır. ELFED olarak önümüzdeki günlerde Yenikapı’da 26-29 Ekim’de düzenleyeceğimiz “Elazığ Günleri” programımız olacak. Tüm hemşerilerimizi bu etkinliğimize bekliyorum.”dedi. ELFED onursal Başkanı Faik İçmeli, “Gebze Elazığlılar Derneğimize böyle güzel bir günde hemşerilerimizle bizleri buluşturdukları için teşekkür ediyorum. ELFED olarak güzel çalışmalara imza attık bizden sonra da görev alan arkadaşlarımızda aynı şekilde çok güzel çalışmalara imza atan şimdiki ELFED Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Tüm Elazığlı derneklerimize de yaptıkları çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyorum.”dedi.


HEMŞERİLERİMİZİN BAŞARISI İLE GURUR DUYUYORUM
Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, “Bu güzel günde hemşerilerimle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Gebze Ticaret Odası Başkanı olarak gittiğimi birçok etkinlikte hemşerilerimizin özellikle sanayi ve ticari alandaki başarılarına şahitlik etmekten bir Elazığlı olarak büyük gurur duyuyorum. Elazığımızı en iyi şekilde temsil eden tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Gebze Elazığlılar Dernek Başkanı ve yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.


MEMLEKETİMİZLE HER ZAMAN GURUR DUYDUK
Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, “Memleketimizle gurur duyuyoruz. Ülkesini, vatanını seven, bayrağına bağlı, milli değerlere bağlı hemşerilerimiz ülkemizin her yerinde gurur kaynağımızdır. Elazığımızın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra gastronomik bir değeri de vardır. Memleketimizle her zaman gurur duyduk. Gurbet el de olan hemşerilerimizin bir çatı altında toplanmalarına vesile olan ELFED ve Gebze Elazığlılar Derneğimize de yaptıkları çalışmalardan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Her zaman onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Hepimizin desteği ile onlar daha çok çalışacak ve ülkemiz için hemşerilerimiz için daha güzel projelere imza atacaklardır.”dedi.


ELAZIĞ’IN 8 KÖŞELİ KASKETİ
Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, “Gittiğimiz yerlerde Elazığlı hemşerilerimizi görmek bizlere her zaman ayrı bir mutluluk yaşatmaktadır. Bugün de burada hemşerilerimle bir araya gelmekten aynı havayı teneffüs etmekten oldukça mutluyum. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Elazığ demek, vatanına, bayrağına, kültürüne, değerlerine sahip çıkmak demektir. Bilindiği gibi Elazığ’ın 8 köşeli kasketinin anlamı da; yiğitlik, mertlik, doğruluk, dürüstlük, alçak gönüllülük, çalışkanlık, misafirperverlik ve cömertlikten gelmektedir. Biz bunları her zaman başımızda taşıyarak hayatımızı bu ifadelere göre yaşamaktayız. Elazığlı hemşerilerimizin gurbet ellerde en iyi şekilde tüm temsil eden tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Ayrıca hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini sağlayan tüm derneklerimize de teşekkür ediyorum.”dedi.


ELAZIĞLININ DAVASI MEMLEKET DAVASI
Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, “Dostlarımın bol olduğu Elazığlı hemşerilerimle böyle güzel bir günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Üniversitede, çalışma hayatımda birbirinden değerli çok Elazığlı dostum oldu. Bunca yıllık çalışma hayatımda Elazığlı hemşerilerimizden bir kere bile şahsi bir taleple karşılaşmadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Bir kere bile kendi çıkarları için geldiklerini görmedim. Elazığlının davası, memleket davası. Memleket davasını bir kere bile kenara bıraktıklarını görmedim. Türk milletine hizmet öncelikli tutumlarından zerre kadar sapma görmedim. Böyle güzel bir memleketin insanlarıyla bir arada bulunmaktan mutluluk duymaktayım. Bu güzel günü organize eden dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum.”dedi.


BIYIK, TEŞEKKÜR ETTİ
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Elazığlılarımızın bu güzel etkinliğinde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Elazığlı hemşerilerimizi bir araya getiren ve bizlerle de sizleri buluşturan Gebze Elazığlılar Derneği Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inşallah bu tür organizasyonların artarak devam etmesini diliyorum.”dedi.


ELAZIĞ’DA GAKKOŞ, ERZURUM’DA DADAŞ
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Elazığ deyince akla; samimiyet, fedakarlık, yiğitlik, mertlik, kısacası gakkoşluk akla geliyor. Bizde dadaşlık, burda da dadaşlık. Elazığ’da gakkoş, Erzurum’da dadaş ama sonuçta hepsi kardeş. Böyle olunca da memleketteki sorunların çözümü daha kolay oluyor. Bu etkinliğin düzenlenmesini sağlayan dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Amaç Anadolu kültürünü yaşatacak, yarınlara aktaracak olan yöre derneklerimiz bizlerin millet olma karakterine güç vermektedir. Evlatlarımıza geçmişimizi, kültürümüzü aktarmalıyız. Kent yaşamında yok olan kültürümüz bu tür etkinliklerle yaşatılmaya, birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmeye devam eden derneklerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Tarihi kültürümüzü, töremizi, adetlerimizi, örfümüzü unutmayacağız. Bunları unutursak millet olma özelliğimizi unuturuz. Onun için yöre derneklerimize çok önemli görevler düşmektedir. Geçmişini unutan, ilerleyen süreçte silinmeye mahkum olacaktır. Kıyamet gününe kadar bu devleti yaşatacak olan bu milletin evlatları asla geçmişini unutmamalıdır. Bir kez daha bu etkinliği düzenleyen emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.


PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ
Protokol konuşmalarının ardından Gebze Elazığlılar Derneği Başkanı tarafından Elazığ'a ve Gebze Elazığlılar Derneğine katkılarından dolayı programa katılan protokol mensuplarına ve işadamlarına plaketler takdim edildi.


ŞÖLEN GÜN BOYU SÜRDÜ
Gün boyu süren piknikte Elazığlı sanatçı Mehmet Demirağ birbirinden güzel türküleri ile hemşerilerini coştururken, etkinlikte ayrıca Elazığlı tiyatro oyuncusu Bayram Gündoğdu’nun çocuklar için gösterileri, folklor ekibinin gösterilerinin ve ardından çeşitli yarışmalarla piknik şöleni devam etti. Piknikte ayrıca yapılan çekilişle de etkinliğe katılan misafirlere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

--

Milli Hakimiyet
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER