Uzmanlar Derneği İl Başkanları'ndan ortak açıklama

Uzmanlar Derneği İl Başkanları'ndan ortak açıklama

Atanamayan Uzmanlar Derneği Kadın Kolları İl Başkanları açıklama yaptı

EKONOMİ - 2024-01-05 19:28:28

Açıklamada şu ifadeleri kullandılar:

Bizler 3269 sayılı kanun ile türk silahlı kuvvetleri'nde uzman çavuş olarak görev yapmış görevlerinden ailevi sağlık ve mesleki nedenlerden dolayı kendi isteğiyle sözleşme feshi yaparak istifa etmek zorunda kalan eski uzman çavuş eşleriyiz.

    Kanunen 7 yıl ve üzeri görev yapan uzman çavuşların kanunen memuriyet hakkı var. Bu hakkımız kurumların inisiyatifine bırakılıyor bu inisiyatif sonucu referans (torpil) olayları ortaya çıkıyor.

   Aynı kanuna tabi olup referansı olan kişiler yerleşebiliyorken bizler açıkta kalıyoruz. Bir hak varsa bu hak herkese verilmeli ve adalet sağlanmalıdır. 

  Gençliklerinin en verimli çağlarında askeriyede görev yapan uzman çavuşlar görevlerinden ayrılınca hiçbir iş tecrübesi olmadığı için işsiz kalıyor. Ya da özel sektörlerde işçi olarak çalışmak zorunda kalıyor.

  Birçok ailenin yuvası dağılıyor ve çocukları mağdur oluyor. 

  Bizler eşlerimiz görevdeyken çocuklarımızla birlikte yeteri kadar cefa çektik çekmeyede devam ediyoruz . Şu anda geçim sıkıntısı yaşıyoruz aileler olarak. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını yerine getiremiyoruz. 

Anne baba olarak onların geleceği adına endişe ediyoruz. 

 Bizler referans, torpil olmadan devlet eliyle genel atama bekliyoruz.  Yıllarca vatanı milleti için canını ortaya koyan ailesini çocuklarını arkada bırakıp vatanı için en ön safta mücadele veren bu kahramanların hakkı bu memuriyet. Bu hak adil ve eşit bir şekilde verilmeli vefa borcu ödenmeli.

  Bizler bir eş ve en önemlisi anne olarak eşlerimizin her zaman yanındayız. Haklarını alıncaya kadar her türlü mücadeleyi onlarla birlikte vereceğiz.

Biz büyük bir aileyiz İNANDIK BAŞARACAĞIZ...

Bu süreçte sesimizi duyurmak istiyoruz. Sesimizi duyurmak konusunda sizlerden desteklerinizi rica ediyoruz. 

Lütfen sesimiz olun...

ATAUZDER ailesi adına çok teşekkür ederiz.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER