KARS ARDAHAN IĞIRLILAR ÇAYIROVA KAI DERNEĞİNİN GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

KARS ARDAHAN IĞIRLILAR ÇAYIROVA KAI DERNEĞİNİN GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

Çayırova Kars Ardahan Iğdır Derneğinin düzenlediği ve bine yakın ismin katıldığı Kaz gecesi buruk geçti.

KÜLTÜR HABER - 2024-01-17 17:26:00

Günler önce hazırlığı yapılan gecede geçtiğimiz günlerde gelen şehit haberleri üzerine gecede ki eğlence kısmı iptal edilerek Kuran Tilaveti okundu.
Ömer Pehlivan hocanın Kuran Tilavet ile başlayan gecede dualar edildi.

Dua sonrası Dernek başkanı Aytekin Sır ve Yönetim Kurulu sahneye davet edildi. Gelen misafirlerine selamlama konuşması yapan Çayırova KAI Derneği Başkanı Aytekin Sır; ”Kıymetli hemşerilerim birlik beraberlik gecemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Aslında anlatacak ve söylenecek çok söz varidi, lakin dün akşam hain saldırılar sonucu bir kez daha yüreğimiz yandı. Bu sebeple bu gece ki organizasyonumuzda eğlence bölümünü iptal ederek şehitlerimizin aziz ruhları için Kuran-ı Kerim hediye edeceğiz. Milletimizi bölmeye çalışan şer odaklarını lanetleyerek, Aziz şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine sabırlar diliyorum. 


Kulağımıza okunduğunda ilk Ezan, şehitlik defterine adımız yazıldı. Yemende yandık, Sarıkamışta donduk; yiğitçe, mertçe, mehmetçe.
Geçtiğimiz günlerde 109. Yıldönümünü andığımız Sarıkamış şehitlerimizin de ruhları şad olsun. Bizler devraldığımız sancağın bilincinde olarak, bizden sonraki  nesillere örf adet gelenek ve değerlerimizi aktarmak bilinciyle  hareket edeceğiz. Biliyoruz ki bir millet kültürünü yarınki nesillere aktaramadığında yok olmaya mahkumdur” dedi.


Geceye destek veren isimlere plaket takdimiyle devam eden gece, Kaz Eti ikramı ile son buldu.
Yoğun katılımı olan geceye İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen,  Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, AK Parti Kocaeli İl Başkan vekili Orhan Keskin, AK parti Çayırova İlçe Başkanı Erhan Sarıdede ve yönetimi, CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eriş ve yönetimi, Kurum Müdürleri, Hemşeri Dernek Başkanları, STK başkanları katılanlar arasındaydı

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER