SELİMİYE CADDESİ SAKİNLERİ İLKİ BAŞARDI.

SELİMİYE CADDESİ SAKİNLERİ İLKİ BAŞARDI.

Çayırova Yenimahalle Selimiye Caddesi sakinleri hafta sonu bir araya gelerek hep birlikte bir ilki gerçekleştirdiler.

GÜNCEL - 2024-04-15 17:57:52

Geçtiğimiz günlerde  gerçekleştirilen Birlik beraberlik yemeğine Selimiye Caddesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi 

ÇAYIROVA DA İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY  DÜZENLENDİ

Bu sene ilkini düzenledikleri Birlik ve beraberlik yemeğinin  önümüzdeki yıllarda ramazan ayı içinde yaparak geleneksel hale getirdiği isteyen cadde sakinleri ilk olmanın gururunu yaşıyorlar.

100’ü geçkin mahalle sakinleri cadde üzerinde kurulan gönül sofrasında bir arada oldular. Bir çok kişi aileleri ile birlikte katıldı.
Hep birlikte yemeğe  başlayan  Cadde sakinleri nezih bir ortamda sohbet ederek keyifle zaman geçirdiler.
Yaşlısı ve gencinin bir araya geldiği Birlik ve beraberlik yemeğinde zaman zaman eski günler yâd edildi Ahirete intikal eden kişiler anıldı.


İMECE USULÜ 

Kocaeli'nin Çayırova ilçesi Yenimahalle Selimiye Caddesinde ikamet eden aileler Caddenin birlik ve beraberliğini pekiştirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söylediler. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri "Biz mahalle sakinleri olarak imece usulü  caddemiz de toplu halde bir  yemek vermeyi istiyorduk.
Yakın komşular bir araya gelerek imece usulü böyle işi yapmaya  karar verdik.
 İlk olmasına rağmen sadece gün içinde verilen  kararla  100 kişiyi geçkin insanımızı bir araya getirdik.

"YENİ DOSTLUKLAR KAZANMAK İÇİN "

 İnsanımız geç saatlere kadar oturup  sohbet ettiler.Gençlerimizin hazırladığı çaylarımızı içtik.Bol bol ölenlerimize dualar ettik. Sizlerin vesileyle buradan programımıza   gelen veya başka bir sebepten dolayı gelemeyen tüm cadde  sakinlerine  teşekkür ediyoruz. Allah hepimizin yaptığı hayır ve hâsenatlarını kabul etsin.Yıllarca oturduğumuz cadde de 50 yıllık komşularız. Birbirini tanıyanların dışında mahallemize yeni binaların yapılmasıyla taşınanlar da oldu. Buradaki amacımız hem yeni dostluklar kazanmak hem de hiç kimsenin yapmadığı bir şeyi yapmaktı. Çok şükür hiç bir yerden destek almadan bunu kendi imkanlarımızla başardık.

"SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNİ ÖZELLİKLE ÇAĞIRMADIK "

Bu arada  siyasi parti temsilcilerini, dernek başkanlarını hatta ve hatta belediye başkanı dahil hiç kimseyi çağırmadık. istedik ki ilkini düzenlediğimiz Birlik ve beraberlik yemeğin de  hep birlikte olalım. Bu arada unutmadan 
Çayırova Belediyemizden sadece masa ve sandalye aldık Belediyemiz" Bizde ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" deseler de bizim amacımız ilk olduğu için kendimiz yapmayı istedik.Ve başardık "dediler 

GELENEKSEL HALE GELECEK 

Selimiye Caddesi sakinleri bu yıl ilk defa düzenledikleri dostluk  yemeğini önümüzdeki yıllarda ramazan ayı içerisinde yapıp geleneksel hale getirmek istediklerini dile getiren Selimiye Caddesi sakinleri daha farklı projeler de yapacaklarını söylediler.


HABER HÜSEYİN MERT

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER