AKŞEHİR GÖLÜ’NÜN MİKROFLORASINI VE MİKROFAUNASINI ARAŞTIRACAK

AKŞEHİR GÖLÜ’NÜN MİKROFLORASINI VE MİKROFAUNASINI ARAŞTIRACAK

Biyoloji bilimi ile uğraşanlar bitkileri araştırarak flora çalışmalarını, hayvanları araştırarak fauna çalışmalarını ortaya koyarlar. Aristo ilk defa sistematiğin temellerini ortaya koyduğunda yaptığı sınıflandırma ile sağlıklı bir sınıflandırma yapamamıştı.

Bilim ve Teknoloji - 2024-05-21 07:53:51

Modern sınıflandırma yöntemleri ile son yüzyıl içerisinde bitkiler ve hayvanlar sağlıklı bir şekilde sınıflandırmaya tabi tutulmaya başlandı. Canlıların bütün özellikleri dikkate alınarak sınıflandırmaya tabi tutuluyor artık.

        Bütün canlıları gözümüz ile göremiyoruz. Bazı bitki ve hayvanlar, mikroorganizmalar gözle görülemeyecek kadar küçüktürler. Bu canlıları görebilmek için mikroskop denilen cihazları kullanmamız gerekiyor. Bu mikroskobik canlılarda sınıflandırma içerisinde yer almaktadır.

        Eğitimci Yazar Şair Youtuber Araştırmacı Koleksiyoner Lütfi Şahin Akşehir Gölü’nde bulunan mikroskobik canlıları araştıracağını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Akşehir Gölü’nde bulunan mikroflorayı ve mikrofaunayı Temmuz ayından itibaren araştırmaya başlayacağım. 1 yıl sürecek araştırmalarım için sürekli olarak Akşehir Gölü’nden su örnekleri alacağım. Mikroskop altında bu canlıları inceleyeceğim. Araştırmalarımın sonuçlarını web sitemden ve sosyal medya hesaplarımdan paylaşacağım.” Dedi.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER