DÖRT OKUL İLE PROTOKOL İMZALADI

DÖRT OKUL İLE PROTOKOL İMZALADI

Gebze Teknik Üniversitesi ve Gebze’de bulunan 4 lise arasında sosyal ve bilimsel anlamda işbirliği protokolü imzalandı. Projenin amacı ise öğrencilerin üniversiteden yararlanması ve destek almasını sağlamak.

GÜNDEM - 2016-01-25 15:56:27

DÖRT OKUL İLE PROTOKOL İMZALADI

Gebze Teknik Üniversitesi ve Gebze’de bulunan 4 lise arasında sosyal ve bilimsel anlamda işbirliği protokolü imzalandı. Projenin amacı ise öğrencilerin üniversiteden yararlanması ve destek almasını sağlamak.

Gebze Teknik Üniversitesi ile Gebze Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi, Yücel Boru Fen Lisesi, Gebze Atatürk Anadolu Lisesi ve Sarkuysan Anadolu Lisesi ile sosyal ve bilimsel anlamda işbirliği protokolü imzalandı. GTÜ-Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ali Temizel, Yücel Boru Fen Lisesi Müdürü Alim Öztürk, Sarkuysan Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Al, Gebze Atatürk Anadolu Lisesi Fikret Tonyalı katıldı. 

2 BİN LİSE ÖĞRENCİSİ GEZDİ

Programda konuşan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün şunları söyledi: “Eğitim sürecinde kurumların birbiriyle işbirliği yapmaları teşvik ediliyor. Özellikle lise ve üniversiteler arasında bu çalışma başlatıldı. Lisedeki öğrencilerin gidecekleri üniversiteleri tanımaları bu çerçevede üniversite ve liseler arasında eğitim, öğretim ve sosyal çalışma yapma gibi bir protokol imzalayacağız. Bugüne kadar 2 binin üzerinde lise öğrencisi üniversiteye gelerek gezdi. Bununla birlikte ailelerin de üniversiteye gelmesini istiyoruz. Öğrencilerin üniversite konusunda kafalarında bir şeylerin oluşmasını istedik. Ailelerin de üniversiteye çekilmesi için gerekli çalışma ve projeler yapıyoruz. Göreve geldikten sonra liseleri de ziyaret ettik. Üniversitemizi en iyi şekilde tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz”

BÜYÜK KATKILAR SUNDU

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel ise “Öğrencilerin üniversiteden yararlanması, öğretim görevlilerinden destek alması için böyle bir protokol imzalanacak. Gebze Teknik Üniversitesi’nin Gebze’ye ve bölgeye çok büyük katkıları olacak. Gebze olarak bu fırsatlar için teşekkür ediyoruz. Gebze’nin bir üniversiteye kavuşması güzel oldu. Öğrencilerimizin üniversite ile sürekli iletişim halinde olmasını diliyoruz. Bu tür protokollerle de bu iletişimi sağlamak anlamında bir adım atmış olacağız” dedi.

KOCAELİPUSULA/MURATGÖKKAYA

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER