Edinilen bilgi ve iddialara göre;  Kocaeli İzmit ve Darıca İlçelerinde birbiri ardına meydana gelen 5 ayrı evden hırsızlık olayı ile ilgili, Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü ve İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Evlerden yüklü miktarda ziynet ve para çaldıkları tespit edilen şahısların İstanbul’dan geldikleri belirlendi. Yapılan detaylı incelemelerde olayı gerçekleştiren şüphelilerin 5’i kadın 6 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

 

İZMİT’TE YAKALANDILAR

Kocaeli Polisi şahısları yakalamak için çalışmalarına devam ederken,  şüphelilerin 17 Temmuz 2020 günü tekrar Kocaeli’ne giriş yaptıkları tespit edildi.  Muhtemelen  şahıslar yine hırsızlık yapmak için dolaşırken, İzmit ilçesinde düzenlenen operasyon ile D.Ç., G.A.,  Ç.B., N.T., F.Ç.  isimli  kadınlar ve H.İ.T. isimli  erkek gözaltına alındı. Şahısların üzerinde kapı ve pencere kırmak veya açmak amacıyla kullanılan 1 adet levye ve 2 adet tornavida, 3 adet kapı dili düşürmeye yarayan plastik aparat ve parmak izi düşmesini engellemek amacıyla kullanılan çoraplar ele geçirildi.

 

HEPSİ SABIKALI

Boş olduklarını  tespit ettikleri evlerini kapı veya pencerelerini kırarak, yada  kapı dili düşürmeye yarayan aparat kullanıp hırsızlık  yaptıkları  iddia edilen şahıslardan D.Ç.’nin 3, G.A.’nın 16,  Ç.B.’nin 10, N.T.’nin 25, H.İ.T.’nin 9 ve F.Ç.’nin ise 2 ayrı hırsızlık suçundan kaydı olduğu öğrenildi.  Şüpheliler yanlarında bulunan 2 çocuk ile Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğünde tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edildi.