Kocaeli İzmit İlçesi Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Otoparkında meydana gelen olayda, Davur Mutlu(49) isimli şahısı, pompalı tüfek ile ateş ederek ölümüne neden olan B.Ö(48) tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Kocaeli Adliyesi'nde akşam geç saatlere kadar devam eden sorgusu sonucu tutuklanarak cezaevine kondu.

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Otoparkında,  Çarşamba günü öğle saatlerinde meydana gelen olayda,  Davut Mutlu(49)  ile B.Ö(48) isimli şahıs ile bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. Sözlü olarak başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.  Kavgada oldukça öfkelenen B.Ö o esnada arabasından aldığı tüfek ile tartıştığı Davut Mutlu’ya ateş açtı. Mutlu kanlar içerisinde yere yığıldı. Çevredekiler hemen yaralanan Mutlu’yu alarak araç ile Hastanenin acil servisine götürdü. Çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine gelen polis ekipleri B.Ö isimli şâhıs gözaltına alındı. Hastanede ameliyata alınan Davut Mutlu ise akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Gözaltına alınan  B.Ö tamamlanan işlemleri sonraso Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

 

OLAYIN NEDENİ TELEFON TARTIŞMASI MI?

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan,  evli ve 2 çocuk babası Arızlı Köyü sakinlerinden Davut Mutlu’nun ölümü ile sonuçlanan olayın nedeninin ise bir gün önce başlayan kavga olduğu ileri sürüldü. İddialara göre;   olayda yaşamını kaybeden Davut Mutlu,   eşi ile birlikte Üniversite yakınlarından köyde yetiştirdiği üzümleri satıyordu. Mutlu çiftinin üzüm sattığı yerin hemen yanında ise Sekbanlı köyünden olduğu öğrenilen ve bal satışı yapan B.Ö bulunuyordu.  Önceki gün Davut Mutlu’nun eşine ait telefon ortadan kayboldu. Davut Mutlu,  eşinin telefonunu bulmak için çaldırdığı esnada, sesin B.Ö’nün aracından geldiğini fark etti.  Aracın yanında gidip telefonu görünce de B.Ö ile bu telefon nasıl buraya geldi diyerek tartışmaya başladı.  Tartışma bir anda büyüdü ve boğaz boğaza gelen taraflar güçlükle ayrıldı.  Bugün tekrar satış yapmaya giden ikili arasında tekrar kavga çıkınca, B.Ö aracındaki pompalı tüfek ile Davut Mutlu’yu vurdu.