Saadet Partisi’nin 7’nci olağan kongresi Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede 569 delege 25 asil, 25 yedek il yönetim kurulu üyesini, 5 asil, 5 yedek il disiplin kurulu üyesini ve 26 büyük kongre delegesini seçti. Mevcut başkan Zafer Mutlu 15 ay önce Nurettin Çelik’in yerine atanmıştı. Mutlu, tek aday olduğu kongrede seçilmiş başkan oldu.

 

GENEL BAŞKAN ONLİNE BAĞLANDI

 

Sosyal mesafe ve mesafe kurallarına titizlikle uyulan kongreye SP Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Devlet Bakanı Sabri Tekin, SP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, SP Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Devlet Bakanı Sabri Tekir, CHP İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Remzi Kaya, Demokratik Sol Parti İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, SP Eski İl Başkanı Nurettin Çelik, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar ve çok sayıda SP’li kongre delegesi katıldı. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise kongreye online olarak bağlanarak, genel kurul üyelerine seslendi. 

 

EL ELE BAŞARACAĞIZ

 

Kongrenin Divan Başkanlığını yapan SP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu yaptığı açılış konuşmasında, “Türkiye için hep birlikte el ele” sloganı ile büyük bir atlımla yolumuza devam ediyor. İnsanlarımız yeni bir başlangıç istiyor. Bu başlangıcı bizler başlatmış olacağız. Biz Saadet Partisi olarak bu süreçten sonra ne olursa olsun bu milletin sevgisiyle çözülmeyecek hiç sorunun olmadığını biliyoruz. Bu düşüncenin temeli Saadet Partisidir.  Ne olursa olsun ülke için çalışmayı el ele başaracağız” dedi.

 

BATARSAK HEPBİRLİKTE BATARIZ

 

Kongrede konuşan SP İl Başkanı Zafer Mutlu kongrede yaptığı konuşmada, “ Teşkilatımıza Kocaeli gibi büyük ve güzel bir ilin il başkanlığı görevini layık gördüğü için teşekkür ediyorum. Bizler muazzam bir coğrafyada yaşıyoruz. Ecdadımız bu coğrafyada yaşamak için büyük mücadeleler verdi. Hepsinden Allah razı olsun. Bugünün vatan evlatları olarak bu mirasa hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz, batarsak hep beraber batacak kalkınırsak hep birlikte kalkınacağız. Hayat tarzlarımız farklı olsa da bu durum bizleri birbirimize düşman etmemeli. Biz ülkemizin sanayisi, teknolojik yatırımları ile dünya ile mücadele edebilsin, işsizlik olmasın, gençlerimiz geleceğe umutla baksın, mazlumlara sahip çıkılsın istiyoruz.

 

İKTİDARIN BİR PARÇASI OLACAĞIZ

Sözlerini sürdüren Mutlu, “İnsanlar özgürce düşüncelerini ifade edebilsin, hapislerde çürümesin istiyoruz. Bizler vicdani sorumluluklarımızı ön planda tutarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Muhalefet olmanın gereklerini yerine getirirken iktidar olmanın da çabasını gösteriyoruz. Biz savunduğumuz düşüncülere sıkı sıkı sarılıyoruz. Biz iktidar olma fırsatını yakalamış bir siyasi partiyiz. İnsanımızın refahını artırılacağını göstermiş bir partiyiz. İlk seçimde yine iktidarın bir parçası olacağımıza söz veriyoruz. Biz bu şehri seviyoruz. Bu halka hizmet etmeyi hakka hizmet etmek gibi görüyoruz. İnşallah bu hizmetleri yine yapacağız” dedi.

 

ADALETTEN SÖZ EDEMEYİZ

 

Mutlu’nun ardından konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Devlet Bakanı Sabri Tekin, “Biz bir siyasi partiyiz. Siyasi parti olmak demek ülkenin yönetimine talip olmak demektir. Siyaset bir güçtür. Siyasetin en hassas tarafı bu gücü doğru kullanmaktır. İçinde bulunduğumuz durumda adaletten söz edemeyiz. Hukukun üstünlüğünün sağlanmadığı bir yerde adaletten, iyi bir ekonomiden bahsedemezsiniz” dedi.

 

MUTLU’NUN YÖNETİMİ

 

Zafer Mutlu, Ali Paksoy, Ayhan Altıntaş, Dursun Ali Atmaca, Ekrem Öztürk, Fatih Polat, Fatih Salihoğlu, Furkan Dursun Taş, Halil Kayın, Halit Şengül, İbrahim Bıyıklı, İbrahim Bıkmaz, İbrahim Akgündüz, Latif Gökhan Durtaş, Mesut Özlem, Mustafa Özsoy, Necati Korkmaz, Necip Katırağ, Nihat Yıldız, Sedat Uslu, Selman Çoban, Turhan Özkalas, Volkan Gemiksiz, Yakup Demir, Zeki Karataş.

 

İL DİSİPLİN KURULU

 

Alattin Çakmak, Mehmet Tatlı, Hasan Antika, Eyüp Çelik, Şemsettin Akyüz.

 

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ

 

Zafer Mutlu, Sinan Ejderoğlu, Recep Sarıdoğan, Nurettin Çelik, Ahmet Kul, Mustafa Türel, Samet Gürsoy, Selim Çetinkaya, Yaşar İsmail Yıldız, Ömer Faruk Coşkun, İbrahim İlhan, Yusuf Aksu, Mehmet Batmanlar, Ethem Karataş, Mehmet Özalay, Ramazan Arslan, Erkan Bilikli, Halil Kayın, Halit Şengül, Alattin Çakmak, Turan Özkalas, Ayhan Altıntaş, Firdevs Kalkan, Mehmet Tatlı, Gülay Ayvazoğlu, Furkan Dursun Taş.