AMAÇLARI AÇIKLADI
İlyas Şeker, yaptığı açıklamada, “TBMM’nin 2/3116 esas numarasında yer alan ve 47 maddeden oluşan elektrik piyasası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ile enerji alanında dışa bağımlılığın azaltılması amaçlanmaktadır. Öte yandan ülkemizin bölgesel ve küresel etkinliğinin artırılması ve tabii kaynaklarımızın en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda yerli ve yenilenebilir kaynaklı enerji üretiminin artırılması hedeflenmektedir.  Kanun teklifinde, maden, doğal gaz ve elektrik sektöründe faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör yatırımcı faaliyetlerinin daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini temin etmek maksadı ile ihtiyaca yönelik düzenlemeler yapılması amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

TAMAMIYLA UYDURMA VE YALAN
Şeker, “Yerel basında yer alan atık lastik ithal edileceği, Kocaeli, Düzce ve Erzincan’da atık lastik işleme tesisinin kurulacağına dair haber tamamıyla uydurma ve yalandır. Kanun teklif metninde böyle bir tesisin nereye kurulacağı konusunda hiçbir ifade bulunmamaktadır. Kaldı ki değişiklik teklifinde ‘atık lastiklerin işlenmesi’ ile ilgili yeni bir ifade eklenmiyor, kanunda var olan ifade aynen yerini koruyor” dedi.

YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR
Şeker, hakkında kamuoyunda birçok spekülasyona neden olan elektrik piyasası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında ise, “Yalan ve iftira dolu habere kaynak olarak maalesef doğru olmayan bilgileri kamuoyu ile paylaşmayı alışkanlık haline getiren Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Sayın Tahsin Tarhan gösterilmektedir.

 

TARHAN ÖZÜR DİLEMELİDİR

Sayın Tarhan, komisyon üyesi olduğu Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülüp kabul edilen kanun teklifinde olmayan ifadeleri, sanki teklifte varmış gibi açıklayıp yalan söyleyerek komisyon üyelerini de zan altında bırakmıştır. Tarhan, sergilemiş olduğu duruş ile birlikte üyesi bulunduğu komisyona, tıpkı Kocaeli'ye olduğu gibi yabancı olduğunu ispat etti. Tarhan en kısa zamanda yalan bilgilerle kamuoyunu yanılttığı için kamuoyundan ve komisyon üyelerinden özür dilemelidir” dedi.

BU KAÇINCI YALAN
Tarhan’ın gerçek dışı beyanlarla kamuoyunu yanıltmaya devam ettiğini ifade eden Şeker, “Bu kanun teklifi ile ilgili Sayın Tarhan’ın yeni yalanları şu şekildedir: Kocaeli, Düzce ve Erzincan’da lastik yakma tesisi kurulacak diyor. Kanun metninde böyle bir ifade yok. Atık lastik ithal edilecek diyor. Tam aksine, biyokütle tanımında cümle ‘İthal edilmemek kaydıyla’  şekillinde devam ediyor.

YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR
Daha önce de hiçbir araştırma yapmadan sorumsuzca, 86 yıl önce 1934 yılında İnönü hükümeti zamanında çıkarılan ‘2548 sayılı ceza evleriyle mahkeme binaları inşası karşılığı olarak alınacak harçlar ve mahkumlara ödettirilecek yiyecek bedelleri hakkındaki kanunu’ AK Parti hükümeti çıkardı demişti. Gebze Hünkar Çayırı'na inşaat yapılıyor yalanını söyleyip Tuzla’daki bir inşaatın fotoğrafını da paylaşan Sayın Tarhan’a bir atasözünü hatırlatmak isterim. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Allah iktidarlara, muhalefetin de akıllısını, işittiğini ve okuduğunu araştırarak, anlayarak muhalefet yapmasını nasip etsin”  ifadelerini kullandı.

MİTOMANİ HASTALIĞINA YAKALANMIŞ
Şeker açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Maalesef basında çıkan bu asılsız haberlere Tarhan'ın ifadeleri kaynak gösterilmektedir. İlginç olan şu ki, Tarhan, yaptığı aslı olmayan açıklamalara zamanla kendisi de inanmıştır. Üzülerek ifade etmek isterim ki, Sayın Tarhan sergilediği tavırlarla maalesef mitomani hastalığına yakalandığı açıkça görülmektedir. Tarhan, bu hastalığının pandemiye dönüşmemesi için en kısa zamanda tedavi olmalıdır.”