Spor kenti olma doğrultusunda hızla ilerleyen Çayırova sporun her branşında ilerlemekteki kararlığını sürdürüyor.  Çayırova Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün kentteki her çocuğu yüzme bilmeye teşvik eden  “Yüzme Bilmeyen Kalmasın’’ projesinde 6 ay geride kaldı. Bu proje kapsamında bir çok çocuk yüzme ile tanıştı. Haftada 2 gün 1 er saat eğitimlerin verildiği proje başarıyla devam ediyor.

Rehabilitasyon servisi seansında rehabilite ihtiyacı olan çocuklarla haftanın 4 günü hizmet veriliyor. Salı ve peşembe günü saat 08.30-09.20 arasında yapılan rehabilitasyon servisi, hafta sonu iki günde 14.20 - 15.10 saatleri arasında yapılıyor.


Yüzme bilen anne-kız projesinde, yüzme bilen ebeveyn ve çocuk kriterini sağlayan anne ve kızları, kendileri için oluşturulan özel seansta diğer anne kızlar ile birlikte havuzun tadını çıkartıyor. Aynı uygulama yüzme bilen baba-oğul projesinde de geçerliliğini sürdürüyor.


Bu projeler dışında hafta içi ve hafta sonu bayan, erkek ve çocuklara ayrı şekilde olmak üzere halka açık yüzme seansları bulunuyor. Yüzmede çok iyi bir jenerasyon yakalayarak, elde edilen başarılarla Çayırova’yı en iyi şekilde temsil eden ÇESK yüzücüleri hafta içi her gün saat 17.00-18.00 arasında Çayırova yarı olimpik yüzme havuzunda antremanlarını yapıyor.