Çayırova Bilgi Evlerinde Bilgi Yarışması Heyecanı
Çayırova Belediyesi’nin hizmete sunduğu ve çocukların büyük bir ilgi gösterdiği bilgi evlerinde sosyal ve kültürel etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Belirli aralıklarla deneme sınavları ve bilgi yarışmalarının gerçekleştirildiği bilgi evlerinde eğitimlerde aralıksız olarak gerçekleştiriliyor.
Başkan Demirci’de Bilgi Yarışmasına Katıldı
Belirli günlerde öğrencilerin aldıkları eğitimleri pekiştirebildiği deneme sınavlarının yanı sıra bilgi yarışmalarının yapıldığı bilgi evinde yeni bir program daha gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin katılımı ile başlayan yarışmada 4 grup halindeki öğrenciler kıyasıya yarıştı. Bilgilerinin gün yüzüne çıktığı bilgi yarışmasında başa baş bir mücadele sergileyen öğrencilere, genel kültür sorularının yanı sıra matematik, fizik, edebiyat ve kimya alanında da sorular yöneltildi.
Başarılı Öğrenciler Ödüllendirilecek
Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin de ara ara dahil olduğu yarışmada derece alan başarılı öğrenciler ödüllerini başkan Demirci’den aldılar. Gerçekleştirilen ödül töreni öncesinde öğrencilere ve velilere hitap eden başkan Demirci, başarılı öğrencilere ödül sözü verdi. Öğrencilerin bilgi evlerinden aldıkları eğitim ile daha başarılı olduklarını gördüklerini ifade eden başkan Demirci, yarıyıltatilinde takdir alan öğrencileri müzelere, tarihi yerlere, hayvanat bahçesine, minyatürk ve benzeri yerlere götürerek ödüllendireceklerini dile getirdi.
Bilgi evlerinin kütüphanelerini yenileyerek daha kaliteli hizmet sunmaya başladıklarınıda dile getiren başkan Demirci, çocuklara çok kitap okumaları konusunda tavsiyeler verdi. Çocukların kütüphane ve kitap alışkanlıklarını arttırmak amaçlı çalışmalarada imza attıklarını kaydeden Demirci, en büyük teşviği derslerinde başarılı olan ve en çok kitap okuyan öğrencilere vereceklerini dile getirdi.
Bilgi evlerinden faydalanan öğrencilerin velilerine de seslenen Demirci, çocukların daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi adına belediye olarak eğitime yatırımı sürdüreceklerini kaydetti. Bu çerçevede velilere de çok iş düştüğünü belirten başkan Demirci, çocukların eğitiminde okul ve aile müessesini bilgi eviyle desteklemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.