AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Kocaeli’nin kadın sığınma ve yaşlı bakımevleri sayısı ile Türkiye’de 3.sırada olduğunu belirterek, “Kadınlarımızı ve yaşlılarımızı düşünmek pankart asmakla olmaz. AK Parti kurulduğu günden bu yana en büyük değeri kadınlarımıza, yaşlılarımıza, çocuklarımıza vermektedir. İzmit’te yaşlılarımız için yapılan huzurevine ruhsat dahi vermeyenler, bu konuda eleştiri getirecek son kişilerdir” dedi.

HUZUREVİ DİYENLERE İZMİT BELEDİYESİNİ HATIRLATTI

 

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında gündeme gelen kadın sığınma ve yaşlı bakımevleri hakkında açıklama yaptı. CHP’nin icraat üretmeden yalnızca gündem olmak için bu tür konuları konuşarak duygu sömürüsü yaptığını ifade eden Özdemir, şunları söyledi: “İlimizde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı engelli, yaşlı, kadın ve çocuklara hizmet veren 28 kuruluş bulunmakta olup, sosyal hizmetler anlamında ülkemizde kuruluş sayısı bakımından Kocaeli 3.sıradadır. Gölcük, İzmit, Dilovası ve Gebze ilçelerimizde bulunan huzurevlerimizde 199 normal bakım yaşlısı ile 21 özel bakıma ihtiyacı olan toplam 220 yaşlımız hizmet almaktadır. İlimizde bulunan Huzurevleri sadece ilimizde değil ülke genelinde yaşlı kabulü yapmaktadır. Aktif olarak hizmet vermekte olan huzurevlerimiz dışında yine ilimiz İzmit İlçesi Turgut Mahallesinde 7 bin 607 m2 alanda toplam 100 yatak kapasiteli, 12 bin m2 kapalı alana sahip ve her odada bir yaşlımızın kalabileceği şekilde planlanan huzurevi inşaatı devam etmektedir. Yaşlılarımızın konforu için herşeyin düşünüldüğü bu huzurevimizin inşaatı %50 oranında tamamlanmıştır. Ancak, kadın ve yaşlılarımızın hakkını sadece pankart asmak olan görenlere şunu sormak isterim. İzmit Belediye Başkanı sizin partinizin bir üyesi. Mevcut alan içerisinde bulunan 350 m2 arsa payı İzmit Belediyesine aittir. 350 m2 alan için İzmit Belediyesi  350 bin TL bedel istemektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından süre gelen çalışmanın kamu yatırımı olması nedeniyle arsanın bedelsiz devredilmesi yönünde görüş bildirilmesine rağmen, İzmit Belediyesi tarafından arsanın bedelsiz devri uygun görülmemiştir. Huzurevi inşaatı bu nedenle ruhsatsız şekilde devam etmektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizden bütçe dışı yeni bir yatırım isteyip, gündem yaratmak çabası içinde olanlar acaba kendi belediyelerinin yaşlılarımız için yapılan bir tesisten bu şekilde para kazanma çabasını nasıl görmektedir. Ruhsat vermeyerek bu tesisi engellemeye çalışmasını nasıl açıklayacaktır. AK Parti döneminde ilçe belediyesi olmasına rağmen İzmit Belediyemiz, Cephanelik Mesire Alanına modern bir kadın sığınma evi yaparak öncü olmuşken, şimdi Bakanlığımızın yaptığı bir huzurevi engelleniyor. Yapmak bir yana, yapılana bile karşı çıkanlara, bu partinin temsilcileri ne diyecektir? Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Tahir Büyükakın’a haksız yere laf edenler önce bu soruların cevabını vermelidir.”

 

BİZ GEREKENİ YAPIYORUZ, YETER Kİ ENGEL OLMAYIN

 

Özdemir, tüm engellemere rağmen AK Parti’nin yaşlı ve kadınlar için yatırımlarına devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti: “Yine İzmit ilçesi Gündoğdu Mahallesinde 150 kapasite ile sadece Alzheimer ve Demans Hastalarına hizmet verecek İhtisas Huzurevi Projesi Bakanlığımızın yatırım planında olup, projenin hayata geçmesi halinde ülkemizin ilk İhtisas huzurevi olacaktır. Dünya geneli ve ülkemizde görülmekte olan pandemi nedeniyle Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzce alınan tedbirlere istinaden Koronavirüs Salgının ülkemizde görülmeye başladığı tarih itibari ile bugüne kadar Covid-19 vakasına rastlanmamış olması, ilimizde Huzurevi hizmetinin hangi düzeyde yürütüldüğünü de en güzel şekilde göstermektedir. Mevcut huzurevlerimiz dışında tamamlanacak olan yatırımlarla ilimizde yaşlı kuruluşuna ihtiyaç kalmayacaktır. Yeter ki, dillerinden kadın ve yaşlılarımızı düşürmeyen ama işleri sadece pankart asıp, duygu sömürüsü yapmak olanlar, bizlere engel olmasın”.