KO-MEK arıcılık branşında kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriliyor. Kursiyerler öncelikli olarak teorik eğitimden geçiyor ve bu kapsamda kendilerine Arı Irkları, Türkiye ve Dünyada Arıcılık, Arı Hastalıkları, Ana Arı ve Arıcılıkta kullanılan ekipmanlar öğretiliyor. Ardından sahaya inilerek uygulamalı eğitime geçiliyor.

RUHA DA İYİ GELİYOR

Arıcılık, ekonomik getirisinin yanı sıra insana verdiği ruhsal dinginlik ile de ayrı önem taşıyor. Arıcılıkla ilgilenen bir vatandaş haftanın en az iki günü doğanın içinde kendisine vakit ayırma şansı yakalıyor. Tarla ya da sermaye istemeyen bu uğraş, söz konusu kolaylıkları nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

KO-MEK’TE TARIM KURSLARI

KO-MEK’te arıcılık branşının yanı sıra özellikle tarım istihdamına dayalı farklı branşlar yer alıyor. Bunlar arasında Fidancılık, Sebze Yetiştiriciliği, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Süs Çalıları Yetiştiriciliği, Kapalı Tohumlu Bitkilerin Yetiştiriciliği ve Meyve Ağaçlarının Budanması kursu gibi pek çok branş bulunuyor. Tarımla uğraşmak isteyen ve bu konuda eğitim almak isteyen çok sayıda vatandaş kurslara ilgi gösteriyor.