Alkollü içkilere ve sigaraya gelen zam sonrası bir de tedarikçilerden mal almaya zorlanan tekel bayileri dün akşam saatlerinden bu yana kepenklerini açmadı.

Çağrıya duyarsız kalmadılar

Dün öğle saatlerinden sonra yapılan zamlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş’ın “Dükkanları kapatıyoruz” çağrısına uyan İzmitli tekel bayileri dün saat 19.00 civarlarında başlattıkları protestolarını bugün de aynı kararlılıkla sürdürdü.

“Oda başkanları neredesiniz?”
Yaşanan durum üzerine sosyal medya üzerinden mesaj veren Aybaş, “Türkiye geneli dükkanları kapatıyoruz. Firmaların ürün vermemesi telefonları açmamaları sebebiyle muhatap bulunamadığından zincir marketlerin otomatik yüzde 40 zam yapmaları bizlerin ticaretini sekte vurmuştur ülkemiz adına. Esnafı temsil eden oda başkanları neredesiniz?” ifadelerini kullanmıştı.

Büyük marketlerde satışa devam

Tekel bayileri ülke genelinde eylem koyarken, AVM’lerde ve kent merkezlerinde hizmet veren büyük marketlerde sigara ve alkol satışının devam ettiği, ancak satışların zamlı fiyatlar üzerinden yapıldığı gözlemlendi.