Engelli memur sınavı kursları başladı
Çayırova Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye Beyaz Ay Derneği Çayırova Şubesi iş birliği ile planlanan engelli memur seçme sınavı kursları açıldı.Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayaz Gönüldaş ve Türkiye Beyaz Ay Derneği Çayırova Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti’nin katıldığı açılış programı Beyaz Ay Derneği Çayırova Şubesi’nde gerçekleştirildi.
Akbaş, Engelleri Birlikte Aştık
Açılış programında dernek üyeleri ve kursiyerlerle bir araya gelen başkan Akbaş, kursların yapılacak sınav öncesinde fayda sağlayacağını söyledi. Çayırova Belediyesi olarak bireysel farklılığı olan vatandaşların her zaman yanında olduklarını söyleyen Akbaş, engellerin ortadan kaldırılmasında yine en büyük etkenin bireysel farklılığı olan vatandaşların gayretleri ile olduğunu belirtti. Gönüllerdeki engeli kaldırınca her bir engelin sevgi ile aşılacağını vurgulayan Akbaş, Çayırova Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da yapılan çalışmalara değindi.
Kurslar Haftanın 4 Günü Veriliyor
Lise ve Üniversite mezunu olan engelli bireylerin katılabileceği ve 27 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecek sınav öncesi açılan kurslar haftanın 4 günü veriliyor. Beyaz Ay Derneği Çayırova Şubesi’nde yapılan kurslar çerçevesinde tüm branşlarda dersler verilirken, kurslara 30 kursiyer katılıyor.