Tahsin Tarhan’dan bomba projeler
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan projelerini bugün Halk Eğitim Merkezi’nin salonunda açıkladı. Tahsin Tarhan’ın projeleri arasında rüzgar enerjisi üzerinden elektrik üretiminden hafif raylı ulaşıma kadar birçok projeler yer alıyor. CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan İzmit Halkeğitim Merkezi Salonu’nda projelerini açıkladı. Büyük bir kalabalığın gerçekleştirdiği programa eski SHP Genel Başkanı ve 2009 seçimlerinde CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın da katılarak CHP’li Tarhan’da destek oldu.
53 BÜYÜK PROJE
Projelerin açıklandığı programa Milletvekili Haydar Akar, Hurşit Güneş, Mehmet Hilal Kaplan, eski milletvekili Hikmet Erenkaya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Seyit Torun, ilçe belediye başkan adayları, il başkanı Yalçın Kuşkan, ilçe başkanları, belediye meclis üyesi adaylarıyla, sivil toplum örgütü temsilcileriyle çok sayıda partili katıldı. Büyükşehir adayı Tahsin Tarhan, 8’i büyük, başta ulaşım, işsizlik ve konut projelerinin ağırlıkta olduğu 53 projesini tek tek açıkladı.
YENİ KİMLİK
Programda ilk konuşan il başkanı Kuşkan, “En büyük projemiz AKP’nin Kocaeli’den elini çekmesini sağlayacak yerel seçimleri kazanmaktır” dedi. Kuşkan’ın ardından Büyükşehir adayı Tahsin Tarhan’ın özgeçmişi sinevizyon eşliğinde tüm salona izlettirildi. Sinevizyonun ardından destekçilerine seslenen Tarhan, “Kocaeli’nin kimliğini değiştirmeye, yeni kimlik kazandırmaya geliyoruz. Körfez’i Karadeniz’i bağlayan, elektrik kablosuyla tramvay gösterisi yapacak projemiz de yok” diye konuştu.
Kocaeli’ne yeni bir kimlik kazandırmayı hedeflediklerini belirten Tarhan Kocaeli’nin Türkiye ekonomisine büyük katkılar sunduğunu belirtti. Bizim çılgın projemiz taşeron sistemi Kocaeli’de bitirmektir. Kocaeli’nin en büyük sorunlarından biri ulaşım, ikincisi işsizlik ve yoksulluk, üçüncüsüyse imar sorunudur.
5 YILDA BİTECEK!
“Slaytta izlediğiniz projelerin hepsi 5 yılda bitecek olan projelerdir” diyen Tarhan, “Bunların her biri kaynakları ve bütçesi hesaplanmış olarak hazırlandı. Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlileri, değerli iş adamları ve kentimizin ileri gelen aydınlarıyla yaptığımız toplamda 105 değerlendirme toplantısının ardından bu projeleri oluşturduk
Taşeronluğu kaldırarak işlerinde tutacağız ve sendikal halklarını da vereceğiz. Büyük bir deprem yaşayan bu kent için önemli bir imar çalışması hala yapılmadı. Büyükşehir meclisinde görüşülen 400 kararın hepsi parsel bazında. Yatırımcılar istek vermiş onlarda karar alıp uygulamış. Kocaeli’de yerel yönetim zihniyeti çökmüştür ve burası umutsuz karanlık bir kent haline dönüşmüştür. Kocaeli sanayi kimliğinin yanında yeni kimliklere de ihtiyaç duymaktadır. Sanayiyi elbet koruyacağız ancak çocuklarımızın yarınları için çevreyi daha fazla korumalıyız. Bu sebeple eski sanayiyi koruyacağız. Ancak yeni sanayilere kapımızı açmayacağız. 13 OSB var ve bunlar bize yeter. Bizler kaybolan kültürlerimizi yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
İŞTE TAHSİN TARHAN’IN ÖNE ÇIKAN PROJELERİ
Aktarmalı ekspreskart,Hafif raylı sistem,Kısıtlamalı trafik ve ulaşım bonus sistemi,Yamaç asansörleri ve teleferikler,Ücretsiz otoparklar,Yerel ürünlerin satılacağı halk A.Ş.,Tasarım atölyeleri,12 İlçeye; kent meydanı,Alışveriş bölgesi,Kongre merkezi,Sanat sokağı, yöresel ürünler ve lezzet sokağı
Ağız ve diş sağlığı merkezi,Öğrenci yurdu,Engelliler sosyal dayanışma merkezi,Kadın birlikleri merkezi
Yaşlı bakım merkezi ve huzur köyü,Evcil hayvan barınağı ve hayvan hastanesi,Sanat galerisi
Sanat atölyesi,Halk salonları,Her mahalleye mahalle meydanı,Halk salonları Muhtar ve mahalle meclis odaları,Afet hazırlık ve kurtarma malzemeleri odası
İLÇELER İÇİN DÜŞÜNÜLEN ÖZEL PROJELERİ
Karamürsel, Gebze, Körfez ve Kandıra’ya rüzgar tribünleri,İzmit’e briç ve bilardo kompleksi,Derince’ye çim hokeyi,Körfez’e akvaryum,Dilovası’na atış poligonu Gebze’ye okçuluk,Çayırova’ya otomobil ,porları,Darıca’ya yelken ve su sporları,Kandıra’ya bisiklet ve motokros,Karamürel’e güreş ve halter Gölcük’e su altı sporları,Başiskele’ye tenis, ekskrim ve dağcılık,Kartepe’ye binicilik kompleksi.